A GROX huzatfokozóról

Huzatfokozó, opcionálisan motoros rásegítéssel

Szélcsatornában továbbfejlesztett turbina, motoros meghajtással az állandó magas teljesítmény érdekében, a szélenergia hatékony felhasználása mellett. Olyan helyekre ajánljuk, ahol az átlagosnál magasabb, állandó szállítási kapacitásra van szükség, vagy ahol az MBSZ ezt kötelezően előírja. 


Az új fejlesztésű Grox D400-as turbina egyesíti magában a radiális ventilátorok és a jól bevált motoros kiegészítésű huzatfokozók előnyeit. 10 emeletes épületek esetén a motoros rásegítésű változatot javasoljuk.

Huzatfokozó, opcionálisan motoros rásegítéssel

A Grox huzatfokozó egy forgó gömb és egyben turbina, melyet úgy terveztek, hogy a szellőzéssel kapcsolatos problémákat kezelni tudja. A turbina a forgó mozgás segítségével növeli a ventillációt, így biztosítja a fokozott légáramlást. A Grox huzatfokozók olyan alapanyagokból készülnek, amelyek teljes mértékben ellenállnak a lakótérből kiáramló gázok okozta kémiai folyamatoknak. Rozsdamentes acél ventilátorszárnyakkal, forgófejjel és tengellyel készül, rozsdamentes acél (inox) kapcsokkal  rögzített. A csapágyház és vázszerkezet horganyzott korrózió-védelemmel van ellátva.

Huzatfokozó panelház tetején Webre 061

A turbina lapátok rögzítése duplán szegecselt és ponthegesztett. Így biztosan ellenáll minden szél okozta erőhatásnak (nyíróerőnek.) A tengely csapágyakon támaszkodik, melyeket speciálisan úgy alakítottak ki, hogy a magas hőmérsékletnek is ellenálljon. A forgó rész légmentesen elzárt csapágyházban található. Dupla csapágyazás zárt csapágyházban. (Egy esetleges felújítás – csapágycsere, amely 15-20 évenként lehet esedékes a helyszínen könnyen, gyorsan (3-5 perc alatt) elvégezhető, anyagköltsége jelenleg kb. 1 ezer forintos nagyságrendű.)

Teljes körűen alkalmazható standard keresztmetszetű szellőző kürtőkhöz, de egyedi méretben is rendelhető akár több turbinás változatban is. Könnyen felszerelhető, egyszerűen illeszthető, könnyű szerkezetű. Szükség estén 24 Volt-os motoros meghajtással kiegészíthető, vagy alacsony költséggel kiemelhető a szélárnyékból. 250 C fokos hőmérsékletig alkalmazható. Minimális a szervizigénye.

A berendezés hosszú élettartamú és ellenáll a környezeti viszonyoknak. A tervezés során a Grox szakemberei törekedtek arra, hogy a Grox Huzatfokozó Turbina a hazánkat jellemző, egyre gyakoribb szélsőséges időjárási körülményeknek is tartósan ellenálljon.

10 év GARANCIA, ÉMI engedély, CE minősítés, magyar szervizháttér!
Megtekinthető és működő referenciák országszerte!

“Garancia: A GROX huzatfokozó turbinákra3 év teljes körű garanciát nyújtunk. A harmadik év után évente további extra garancia igényelhető a 10. év végéig! 

A motorokra és vezérlésekre a garancia 1 év. A garancia abban az esetben érvényes, amennyiben az esetlegesen felmerülő probléma, gyártási hibából keletkezik. Nem megfelelő üzemeltetés, beépítés és külső behatások,sérülések esetén garancia nem érvényes. A garancia nem vonatkozik a vis major esetekre, viharkárokra, villámcsapásra,természeti katasztrófákra, szélsőséges időjárási viszonyok okozta károkra és egyéb ebből fakadó eseményekre.

Az optimális működés elengedhetetlen feltétele a szellőzőstrangok átjárhatósága, sérülésmentessége, tisztasága, légtömörsége és a tányérszelepek (anemosztátok) tisztántartása, ill. amennyiben szükséges cseréje. A lakások levegő utánpótlásáról a lakóknak gondoskodnia kell! Jól záródó nyílászáróknál, szigetelt épületeknél a légbeeresztőknek biztosítaniuk kell a megfelelő levegő utánpótlást, ennek biztosítása a lakók, lakóközösségek feladata.”