Technológiánk

Konyhai rendszerek esetében a tisztítás a következőképp történik:

Minden egyes cső tisztítása előtt felmérjük a helyszín műszaki paramétereit, ami elég sokrétű feladat, mivel nincs két azonos módon kiépített konyha. Ilyenkor egyrészt megvizsgáljuk a szerelhetőséget érintő kérdéseket, másrészt a hozzáférhetőséget. Ezt követően átvizsgáljuk a cső belsejét a szennyeződés minőségének és mértékének megállapítása, valamint a rendszer esetleges sérüléseinek, hibáinak vizsgálata érdekében. Erre egyrészt azért van szükség, hogy a jegyzőkönyv mellett képi bizonyítékot is átadhassunk az Ön részére a munkavégzésről, másrészt azért, hogy az esetleges hibák felszámolására és a rendszer hatékonyabbá tételére szakértői javaslatot tudjunk önnek adni.

Ezt követően veszi kezdetét maga a tisztítás, ami egy többlépcsős folyamat. Az első lépcsőben letakarjuk a műveleti területet „tetőtől talpig” takarófóliával, hogy megóvjuk a konyha berendezéseit a szennyeződéstől, illetve, hogy a munka utáni takarítást megkönnyítsük szakembereink részére. Amennyiben nincsenek még létrehozva szerelőnyílások, úgy ebben a lépcsőben kerülnek azok is létrehozásra. A művelet második részében veszi kezdetét a tisztítási fázis, ami kombinált mechanikai illetve vegyszeres tisztítást jelent ebben az esetben. Ennek a motorja egy korszerű habgenerátor és egy speciálisan a konyhai csövek tisztítására tervezett gép.

11
22

Azonban ez a két eszköz sem elég a feladathoz, ha nem állna rendelkezésre egy alacsony zajszintű kompresszor, hogy mindezt mozgásba hozza.

A habgenerátor segítségével habosított vegyszeroldatot fecskendezünk a csőbe, és megvárjuk, hogy hatni kezdjen. A hatóidő a szennyeződés mértékétől és minőségétől nagyban függ, de általában 20-30 perc elegendő ahhoz, hogy a csőfalra rakódott mocskot kellően feloldja. Ekkor kerül a képbe a speciális gép, ami nem más, mint egy erős keretre tekert forgatható nyél, a végén egy kefével és egy szórófejjel. A szórófej forró vizet fecskendez a csőbe, tovább oldva a lerakódásokat, közben a kefe magas fordulatszámú forgása eltávolítja a különösen makacs szennyeződéseket. Ezt addig ismétlődik, amíg a kívánt hatást el nem érjük.

Ezzel egy időben kollégáink kiszerelik a teljes rendszerből a tisztítható szűrőket, amiket egy kádban szintén vegyszeroldatos kezelésnek vetnek alá, majd a behatási időt követően mechanikai tisztítással fémtisztává varázsolják. A cserélhető szűrők a munkafolyamat során előzetes megrendeléssel lecserélésre kerülnek.

Ekkor kerülnek sorra az ernyők is. Első körben a mélyedésekben meglapuló zsírréteget mechanikai tisztítással eltávolítjuk, a teljes felületet habosított vegyszeroldattal befújjuk, majd a hatóidő leteltét követően többször öblítjük, majd szárazra töröljük és fényesítjük.

A következő fázisban a rendszerben maradt oldat leeresztésre kerül. Amennyiben van létrehozva leeresztő nyílás, úgy ez pofonegyszerű feladattá válik, de ha nincs az sem jelent gondot, mivel szakembereink pillanatok alatt kialakítják a megfelelő helyeken. A leeresztett oldat miatt sem kell aggódnia, ugyanis kollégáink szakszerűen, minden jelenlegi környezetvédelmi előírást betartva elbánnak ezzel is

A csöveket minden esetben fémtisztán és szárazon adjuk át a munka végeztével. Amennyiben szükséges, úgy a rendelkezésünkre álló speciális vízszívó berendezést is használatba vesszük a csövek csontszárazra takarításában. Ez után nincs más hátra, mint a szellőzőcső újbóli kamerás ellenőrzése, illetve a fedél rögzítése. A munka befejeztével a takarófóliát eltávolítjuk, a padozaton keletkezett tisztítófolyadék pedig feltakarításra kerül. Ezt követően üzemkészen kerül átadás-átvételre a teljes rendszer.