Technológiánk

Társasházi csövek esetében a tisztítás a következőképp történik:

Minden egyes cső tisztítása előtt felmérjük a helyszín műszaki paramétereit, ami elég sokrétű feladat. Egyrészt megvizsgáljuk ilyenkor a szerelhetőséget érintő kérdéseket, másrészt a hozzáférhetőséget. Ez utóbbi azért is fontos, mert sok esetben szerelhetetlenül le vannak fedve a szellőzőnyílások. Ilyenkor sincs azonban probléma: egy speciális szerszám segítségével szerelőnyílást vágunk a csőre, a hozzáférhetőség érdekében, amit a munka végeztével be is fedünk. Ezt követően egy kamera segítségével átvizsgáljuk a cső belsejét folytonossági illetve áthatolhatósági hibák, valamint illegális bekötések után kutatva. Erre egyrészt azért van szükség, hogy a jegyzőkönyv mellett igény esetén képi bizonyítékot is átadhassunk az Ön részére a munkavégzésről, másrészt azért, hogy a hibák megszüntetésére illetve az illegális bekötések felszámolására szakértői javaslatot tudjunk önnek adni.

Ezt követően veszi kezdetét maga a tisztítás. A művelet egy speciális forgó kefével történő száraztisztítást takar, ami a magas fordulatszámnak köszönhetően úgyszólván „lekaparja” a lerakódott port és szennyeződést a cső faláról. Ez a művelet olykor sok porral jár, épp ezért vetjük be ilyenkor a nagy teljesítményű ipari porszívónkat, ami elszívja a keletkező port és piszkot, ezzel megakadályozva, hogy a por környezetszennyezést okozzon, illetve, hogy ismételten a cső falához tapadjon.

Ezt követően nincs más hátra, mint a szellőzőcső újbóli kamerás ellenőrzése, illetve a fedél rögzítése.

A fentebb ismertetett technológia lehetővé teszi, hogy a cső ilyen állapotúból ilyenné váljon rövid idő leforgása alatt.

2
Előtte
1
Utána